IN PROGRESS

THE SITE

This new Huf Haus will sit perched on a hill overlooking Oxford, hidden behind existing buildings. The original two dwellings have been demolished leaving an open expanse of ground. The site is steeply sloping, with clay and limestone bedrock. Not an easy place to create a garden.

THE BRIEF

As with most glass houses, the landscape is vital. In this case we were set the task of creating the whole landscape as there is nothing there. It is to be a family home with three young boys who love to rush around and climb!! Outdoor entertaining is key, as is a very high end industrial feel.

The clients are very involved with the decision making on products, including cantilevered concrete steps, automated pergola and a complex entry gate system.

THE DESIGN

We really are really enjoying the challenge of this project and the client is a dream to work with. The design is very clinical around the house where we will be using sawn limestone paving, cast concrete slabs, metal edging and resin bonded gravel for the driveway. The planting in this area will also be simple with architectural trees close to the house and large specimen trees used to create the bigger landscape.

The lower garden will be accessed from the family dining terrace by large cantilever steps which then spill down the bank to a deck and lawn. The bank will be simply planted in grasses and perennials which will act as pillows against the concrete.

The boys will have the deck and large lawn to run around on and we have made use of an otherwise dead space to make a basket ball & table tennis area.

The larger garden will comprise of a variety of trees, a kitchen garden, orchard and meadow with broad sweeping paths.

Build Date Summer 2021.

To discuss your next project, contact us

© 2021 SARAH NAYBOUR. ALL RIGHTS RESERVED.

Log in with your credentials

Forgot your details?